Lyhyen radan SM-uinnit

Suomen lyhyen radan mestaruusuinnit uidaan Vaasassa, Vaasan uimahallissa

 

Vaasan uimaseura Vasa simsällskap ry/rf

Puheenjohtajan tervehdys

 

Tervetuloa Vaasaan

Otamme ylpeänä mutta nöyrästi Suomen uintiväen vastaan Vaasaan kilpailemaan maan parhaiden uimareiden titteleistä, niin nuorten, aikuisten kuin vammaisten sarjoissa. Neljäpäiväinen kisarupeama vaatii vapaaehtoisjärjestäjiltään paljon sekä myös kaupungin myötämielistä suhtautumista uintiurheilua kohtaan, josta olemme hyvin kiitollisia.

On ollut erittäin ilahduttavaa nähdä, että vapaaehtoisia toimitsijoita myös muilta paikkakunnilta on tarjoutunut mukaan kisajärjestelyihin. Juuri tätä Suomen uinti tarvitsee; yhteen hiileen puhaltamista ja toisten auttamista, jotta kisajärjestelyistä ei jatkossa tulisi kohtuuton ja jopa pelottava taakka.

Kiitos jo etukäteen ilmoittautuneille!

Toivomme teidän viihtyvän Vaasan uima- hallissa ja nauttivan hyvistä suorituksista ja kisatunnelmasta.

Jorma Latva-Pirilä

Puheenjohtaja VUS-VSS

 

Väl mött i Vasa

Vi tar emot finska simeliten till Vasa med ödmjuk stålthet. Den fyra dagar långa tävlingen, var så väl juniorer, seniorer och handikappade tävlar om FM-titlar, är naturligtvis en stor utmaning för tävlingsorganisationen, men likaså behövs en välvillig inställning från stadens sida, som vi är mycket tacksamma för.

Det har varit ytterst trevligt och tacknämligt att man från andra föreningar har anmält sig som frivilliga till funktionärsuppdrag, vilket är exact vad finsk simning behöver; stöd och hjälp till varandra, så att tävlingsarrangemangen inte blir alltför stor utmaning för föreningarna i framtiden. Tack redan i förväg till alla frivilliga.

Vi hoppas ni trivs i Vasa och får njuta av bra prestationer och en gemytlig stämning.

Jorma Latva-Pirilä

Ordförande

VUS-VSS

 

Tervetuloa Vaasaan! Välkommen till Vasa!

Kaupunginjohtajan tervehdys

 

Vaasan kaupungilla on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Vaasaan uinnin lyhyen radan Suomen mestaruuskilpailuihin! Tämä vuosi on Suomen Uimaliiton 110v juhlavuosi ja Vaasan kaupunki onnittelee Suomen Uimaliittoa laajan ja menestyksekkään toiminnan kehittämisestä! 1900-luvun alkaessa Suomessa toimi kuusi uimaseuraa, jotka perustivat Suomen Uimaliiton vuonna 1906. Vuonna 1902 perustettu Vaasan Uimaseura – Vasa simsällskap on yksi näistä. 

Vaasan uimaseuraa perustettaessa korostettiin uima- ja hengenpelastustaitojen merkitystä alueella, jolla on pitkä merenrantaviiva ja runsas saaristo. Päättäjiin valistus uimataidon puolesta teki vaikutuksen ja kaupungin hallinto suhtautui myötämielisesti uimaseuran perustamiseen. Uimaseuran perustajat olivat tiukkana sen suhteen että seuran nimeksi tuli Vaasan uimaseura eikä Nikolainkaupungin uimaseura. 

Pitkään uintitoimintaa järjestettiin ulkovesissä ja Vaasan saatiin uimahalli vasta v.1962. Uimahallia laajennettiin 10v sitten ja silloin uimahalliin saatiin 25 metrin altaan lisäksi 8-ratainen 50 metrin allas. Vaasan uimahallin tultua valituksi v.2014 uimahalliksi todettiin perusteissa Vaasan uimahallin henkilökunnan osaamisen olevan monipuolista ja kehittäminen säännönmukaista. Vaasan uimahalli mahdollistaa koko elämänkaaren kestävän harrastuksen ja vastaa myös kilpaurheilun tarpeisiin. 

Yksi uimaseuran tärkeitä tehtäviä on laadukkaiden uintikilpailujen järjestäminen. Vaasan uimahalli tarjoaa kilpailuja varten asianmukaiset puitteet, mutta kisojen järjestäminen vaatii myös tehokkaan organisaation ja runsaasti vapaaehtoisia toimijoita. Kisojen onnistumisen kannalta yhteistyö Vaasan kaupungin ja Vaasan uimaseuran kannalta on keskeisessä asemassa ja siinä on onnistuttu ilmeisen hyvin kun Vaasaan on saatu uimahallin laajentumisen jälkeen järjestettäväksi lukuisia arvokisoja (SM, NPM, GP, SFI, IKM, Rollot). Vahvan energiaklusterinsa ansiosta Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki. Vaasaa leimaava energisyys on tämän viikon aikana huipussaan täällä Vaasan uimahallissa. Jos näissä kisoissa uimarien energia muunnettaisiin kilowattitunneiksi, jäisi Sundomin tuulimylly pian toiseksi! 

Onnea ja menestystä kilpailuihin kaikille uimareille, valmentajille ja toimitsijoille!

Tomas Häyry

kaupunginjohtaja

Vaasan kaupunki