Kesän SM-uinnit on peruttu

24.3.2020

Suomen Uimaliitto kantaa vastuuta jäsenistöstään ja tahtoo kaikin keinoin edistää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Tämän vuoksi 23.3.2020 Uimaliitto on päättänyt peruuttaa kaikki kesän 2020 kansalliset arvokilpailut, sekä muutkin kilpailu- ja ottelutapahtumat 30.6. saakka koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi.

Myös Helsingin SM-uinnit 25.–28. kesäkuuta on peruutettu. 

Päätösten taustalla on koronaviruspandemiasta johtuva laajamittainen toimintojen rajoitus Suomessa. Rajoitusten myötä urheilijoiden harjoitusmahdollisuudet ovat oleellisesti heikentyneet eivätkä ne ole Suomessa alueellisesti tasavertaiset.

Suomen Uimaliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja arvioi käytettävissä olevan tiedon perusteella mahdollisuuksia järjestää näyttökilpailuita tarpeen mukaan sovelletuin järjestelyin myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Sitoudutaan yhteisesti valtiojohdollisiin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Pidetään yhdessä huolta yhteisöistämme ja lähimmäisistämme, sekä innovoidaan toimintatapoja poikkeusolojen vuoksi muuttuneessa arjessa. Fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on nyt avainasemassa seuratoiminnassakin.

Seuraamme koronavirustilannetta Uimaliiton etusivun ilmoitustaululla