Tampere – elämysten kaupunki kaikille!

1.11.2019

Kun suomalaisilta kysytään, mihin kaupunkiin he mieluiten muuttaisivat, joka kolmas vastaa: Tampereelle! Kun kysytään, mikä on heidän mielestään Suomen paras matkailukaupunki, vastaus on: Tampere! Kun kysytään opiskelijoilta, missä he haluavat opiskella, vastaus on: Tampere!

Suomen suosituin asuin-, matkailu- ja opiskelukaupunki Tampere on elämäntapa, joka vie mukanaan. Tampereen salaisuus on omintakeinen tavallisuus. Tampereella nuorten aikuisten osuus väestöstä on merkittävä, suurin ikäluokka on 24-vuotiaat.  Lähes 40 prosenttia tamperelaisista on 20–40-vuotiaita. Muussa Suomessa osuus on noin 25 prosenttia.

Hyvä arki syntyy siitä, että Tampere on toimiva kokonaisuus kompaktissa koossa. Tampereen vahvuuksia ovat juuri osaavat ihmiset, jotka luovat kaupungin omaleimaisuuden ja yhteisen viihtyisä kaupunkiympäristö.

Tampereen omaleimaisuus syntyy kimaltavista järvistä, humisevista harjuista, kävelyyn sopivasta mittakaavasta ja siitä, että täällä tapahtuu aina. Historia tulee tykö ihan keskustassa, jota hallitsee Tammerkosken kansallismaisema punatiilitehtaineen.


Pelkästään menneeseen nostalgiaan ei tukeuduta, sillä kaupunkiimme kuuluvat myös rakennustyömaat. Täällä on rakenteilla muun muassa ratikka, Suomen suurin elämysareena ja Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli, jonka arvioitu valmistumisaika on vuoden 2020 alkupuolella.

Kesällä 2018 avautui kaupungin ensimmäinen maauimala Kalevaan Tampereen uintikeskukseen. Maauimala on kasvattanut kävijämääräänsä tasaisesti, ja viime kesänä siellä vieraili 114 500 kävijää, joista puolet oli alle 24-vuotiaita.

Edeltävänä kesänä 2017 avautui maailman ainoa muumimuseo Tampere-taloon.

Lisäksi on valmistunut paljon uutta. Suomen ensimmäinen kansainvälinen Tähtikatu, Walk of Fame Finland, on avattu lokakuussa 2019 Tullin alueelle, aivan Tampere-talon naapuriin.


Sekä urheilussa niin myös kaupunkikehittämisessä tarvitaan taitoa ja vahvaa tahtoa kehittyä, mennä eteenpäin. Joukkoon on hyvä saada mukaan ripaus urheiluhulluuttakin, ettei meno tiukan paikan tullen hyydy. Sinnikkyys, pitkäjänteisyys ja kannustus ovat valttia myös uinti- ja vesilajeissa.  Ne siivittävät sekä uusia harrastajia että jo osaavia uusiin suorituksiin.

Toivotan liikunnan riemua ja menestystä jokaiselle kisaajalle!


Lauri Lyly
Pormestari