Uinnin SM-kilpailut 2024 kesäkuussa Helsingin Mäkelänrinteessä

20.1.2024

Helsingfors Simsällskap, Simmis, ilmoittaa ylpeänä isännöivänsä pitkän radan SM-uinteja 27.–30. kesäkuuta 2024 legendaarisessa Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa. Simmis on perinteisesti järjestänyt SM-uinnit aina Olympiavuosina ja edellisen kerran Simmis järjesti SM-uinnit vuonna 2016. 

Pitkän radan SM-uinnit ovat koko vuoden uinnin tärkein kotimainen kilpailu. Neljäpäiväinen tapahtuma kerää yli 800 urheilijaa sekä valmentajaa Mäkelänrinteeseen. SM-kilpailussa kilpailevat aikuiset, nuoret sekä parauimarit omien sarjojensa Suomen mestaruuksista.

"Olemme odottaneet innolla tilaisuutta saada taas suomalaiset uintiseurat kisaamaan Mäkelänrinteeseen. Tämä on meille merkittävä hetki, sillä seuran historiassa on pitkät perinteet menestyksekkäiden kisojen järjestämisessä.”, toteaa Simmiksen puheenjohtaja Janne Tuominen.

Uimaliiton toiminnanjohtaja Pasi Salonen lisää: "SM-uinnit ovat aina olleet uintiurheilun kohokohtia Suomessa. Odotamme innolla, että Mäkelänrinteen uintikeskus täyttyy jälleen kilpailun tunnelmasta ja näemme maamme parhaat uimarit tositoimissa."

Vuoden 2024 SM-uinnit eivät ole vain kilpailu, vaan ne edustavat uintiurheilun juhlaa, joka yhdistää urheilijat, valmentajat ja yleisön. Tapahtuma luo mahdollisuuden nähdä suomalaisen uinnin tähtiä ja juhlia uinnin yhteisöllisyyttä.

Helsingfors Simsällskap on 137-vuotias seura, jolla on vahva perinne menestyksessä ja tapahtumien järjestämisessä. Simmis odottaa innolla mahdollisuutta näyttää, miksi Mäkelänrinne on edelleen yksi Suomen uinnin sydämistä.

Lisätietoja kilpailusta, osallistujista ja aikatauluista päivitetään säännöllisesti SM-uintien virallisille sivuille www.sm-uinnit.fi.

Tervetuloa todistamaan uinnin huippuhetkiä Helsingissä!